Nyhet

Göteborgsband turnerar med Hammerfall

Death Destruction klara som support på Hammerfalls Europaturné.

Det står klart att Göteborgsbandet Death Destruction följer med Hammerfall på Europaturné i höst. Bandet turnédebuterar men är verkligen inga nybörjare i sammanhanget. Bandet består av före detta medlemmar från Hammerfall, Dead by April och Evergrey.

Sångaren Jimmie Strimsell slog igenom som frontman i Dead by April, gitarristen Henrik Danhage och trummisen Jonas Ekdahl har tidigare släppt flera album med Everygrey men nu har de tillsammans med Hammerfall-basisten Fredrik Larsson förvandlat hobbyprojektet Death Destruktion till brinnande "all in"-band.

Bandet släppte i augusti ett kritikerrosat debutalbum som fick fyra av sex stjärnor, "Det som föds ur denna supergrupp av svenska musiker har en självsäker smak av ilska. Jimmie Strimell har inte låtit så här brutalt arg sedan hans death metal-tid i Nightrage och vad som besatt den forne Evergrey-gitarristen Henrik Danhage är oklart, men det är mörkt, kompakt och driver låtarna framåt så som Karon driver sin båt över floden Styx", skrev GAFFAs recensent Chris Lindahl.

Läs hela recensionen här

ANNONCE