Nyhet

Johnny Marr förnekar The Smiths-återförening

Gitarrhjälten gick nyss ut på sin Facebook-sida och dödade ryktet.

Under torsdagseftermiddagen exploderade musikwebben av ryktet om The Smiths eventuella återförening. Det var musiksiten Music-News som erfor att det legendariska Manchesterbandet skulle ha grävt ner stridsyxan och kommit överens om att återigen spela ihop.

Allt enligt en anonym "källa" som skulle ha avslöjat att bandet varit i förhandlingar med en välkänd promotor om en eventuell återförening. Och det som i slutändan fick bandet att bestämma sig ska ha varit Manchester-kollegorna i The Stone Roses beslut om återförening.

Detta skulle i så fall alltså ha inneburit ett slut på de 25 år gamla motsättningarna mellan Johnny Marr och Morrissey, som från början var själva anledningen till att The Smiths splittrades 1987. Det, tillsammans med alla andra stämningar bandmedlemmarna emellan om texter, låtmaterial och annat skulle alltså ha varit ett minne blott.


Alldeles nyss gick dock Johhny Marr själv ut på sin Facebook-sida och dementerade det hela, precis som han gjorde i en intervju med NME för bara en månad sedan, då han sa att det skulle krävas att hela den brittiska regeringen avgick för att The Smiths skulle återförenas. Den här gången nöjde han sig dock med något mindre teatraliskt:

"The rumour of the Smiths reunion is untrue. It's not happening."

 Så var det med det.


ANNONCE