Nyhet

Jonathan Johansson och Albin Gromer till Gröna Lund

Lilla Scenen fylls med ytterligare fem svenska artister till sommaren.

Det är nu klart att fem svenska svenska artister till kommer att spela på Gröna Lund i sommar. Det handlar om Jonathan Johansson, Albin Gromer, Tomas Andersson Wij, Tant Strul samt Marit Bergman, som alla kliver in på Grönans mer intima och mindre scen, Lilla Scen. Namnen blev alla önskade på Gröna Lunds egen facebooksida tidigare under våren.

Jonathan Johansson är först ut bland de fem och äntrar scenen den 28 maj. Artisten är aktuell med skivan "Klagomuren" som blev nominerad i tre kategorier under årets Grammis-gala. Jonathan spelar även även i Oslo, Göteborg och Malmö i sommar, men tar sig alltså även en tur till huvudstaden.

Albin Gromer är en annan skånsk artist som man också kommer att kunna höra och se på Gröna Lund i sommar. Han slog nyligen igenom med sitt debutalbum med det självklara namnet "Album". Gromers soul-pop tar plats på scen den 5 juni.

Tomas Andersson Wijs och Marit Bergmans musikaliska repertoar breder ut sig över ganska många år nu. De är klara för Lilla Scenen den 3 juli respektive 7 augusti. 80-talets framgångsrika band Tant Strul som nyligen återförenades ska även de presentera sina låtar på Gröna Lund, närmare bestämt den 10 juli.

Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och under våren och sommaren kommer cirka 50 konserter ta plats här.

 

ANNONCE