Nyhet

Ny spelfilm om The Rolling Stones

Boken ”Exile On Main Street: A Season in Hell with the Rolling Stones” möter vita duken.

Det utlovas en ny film om det legendariska bandet The Rolling Stones och denna gång är det inte någon dokumentär utan ett drama som är baserat på Greenfields bok "Exile On Main Street: A Season in Hell with the Rolling Stones".

Nyheten har vuxit fram sedan nyhetssajten Deadline Hollywood skrivit att filmproduktionsdelen av Richard Bransons Virgin-imperium köpt rättigheterna till att göra film av Greenfields bok från 2008, som handlar om bandets skatteexil till södra Frankrike sommaren 1971.

Filmen ska handla om bandets bisarra vistelse vid den Franska Rivieran, där de bodde för att undvika att behöva betala skatt och där de även skapade kultalbumet "Exile on Main Street".

Enligt boken med samma namn var huset som de bodde i ständigt fyllt av både rivalitet och motsättningar. Boken fokuserar särskilt på den svåra relationen mellan de båda frontmännen Keith Richards och Mick Jagger.

Filmen kommer i jämförelse med boken, som i stort sett bara fokuserar på de personliga förhållanden i huset, handla om hur albumet som blev till i källaren i sällskap av heroin och gräl.

ANNONCE