Nyhet

Willie Nelson och Snoop Dogg hyllar marijuana

Det udda paret möts i låten "Roll Me Up".

Det är svårt att se vad west coast-gangstern och den gamla countryräven Willie Nelson har gemensamt. Det visar sig att det som för dem samman är att röka på.
Den 20 april är den internationella dagen för marijuana och i samband med denna dag släppte Willie Nelson en låt med det mycket passande namnet "Roll Me Up". I låten sjunger Snoop Dogg en vers med sin bästa countrystil.

Förutom Snoop har Nelson även fått hjälp av Kris Kristofferson och Jamey Johnson.

Den 20 april eller som man skriver det i USA, 4/20 – har blivit en symbol för cannabiskulturen. Detta sedan en grupp ungdomar i San Rafael, Kalifornien använde 4/20 eller 4:20 som ett kodord för att mötas klockan 16.20 (4:20 PM). Sedan dess har det blivit en symbol för kulturen omkring att röka marijuana, men också som en symbol för människor som Willie Nelson och Snoop Dogg, som förespråkar legalisering av berusningsmedlet.


Willie Nelson är dessutom co-ordförande i en organisation som kämpar för lagreformer gällande legalisering av marijuana i USA och har även gripits för innehav av den gröna växten ett flertal gånger.

Du kan lyssna på den lite udda låten "Roll Me Up" via denna hemsida.

ANNONCE