Nyhet

Moneybrother släpper nytt

En händelserik resa resulterade i albumet This Is Where Life Is − och en film.

Anders Wendin, aka Moneybrother, ger snart ut ett album med helt nytt material. I ett pressmeddelande berättar han om den händelserika resan som resulterade i This Is Where Life Is.

− Jag sjöng mitt i natten i Bob Marleys minst 45 grader varma studio Tuff Gong. Jag körde i diket utanför en farm i norra Nya Zeeland och fick spendera natten hos ett gammalt väderbitet Swingers-par. Jag gick omkring i mörkret i favelan och sjöng lite på ett torg de döpt till "Michael Jackson". [...] Jag fick under några dagar leva med ett band i den mexikanska rockabilly-scenen i Los Angeles. Jag återvände för första gången på 20 år till mitt föräldrahem i Ludvika och skakade hand med en trevlig man i Leksands-tröja.

Alla Anders upplevelser på platser som Los Angeles, Rio De Janeiro, Kingston, Auckland, Cape Town, London och Ludvika har nu även dokumenterats på film. Med på resan var nämligen Jim Dziura. En amerikansk regissör, som står bakom den kommande dokumentären Start A Fire.


Anders Wendin berättar vidare att grunderna av This Is Where Life Is spelades in i producenten Steve Albinis studio Electric Audio Studio och avslutar med en utläggning om hur det kommande albumet låter.

− Den som reser lika mycket som jag gjort de senaste åren bör nog fundera på om man reser, eller i själva verket flyr. Det handlar denna samling låtar om. Jag har försökt göra min ärligaste skiva. Den är möjligen märkt av alla mina turnéer med amerikanska punkband de senaste åren. Möjligen lite skramligare. Och så miljonfrågan. Är det min bästa skiva? Såklart det är.

This Is Where Life Is släpps 26 september.


ANNONCE