Nyhet

Popmusikens legendariska fristad återuppstår i Sverige

GAFFA.se – allt om musik

Dylan Thomas, Bob Dylan, Joni Mitchell, Janis Joplin och Leonard Cohen. Alla har de bott och skapat på det anrika Chelsea Hotel i New York. Nu tar sig artisterna MoneybrotherSofia Karlsson och Annie Angel tillsammans med bandet Tonbruket och Sveriges Radios Symfoniorkester an denna musikskatt skapad i en mycket speciell och tidsspecifik musikalisk gemenskap.

– Chelsea Hotel är ett slags intressant studie i hur popmusiken tog ett annat uttryck, hur den blev mer konstnärligt allvarlig och politisk. Här fanns det plötsligt en koncentration av väldigt många konstnärer på en och samma plats, artister som både avspeglade och påverkade sin samtid, säger Hans Ek i ett pressmeddelande.

Hans Ek ugår ifrån den stämning och kultur som Chelsea Hotel symboliserar för så många, med fokus på den konstnärliga guldålder 1960 – 70-talet. Förutom redan nämnda artister kommer även musik av storheter som Patti Smith, Jefferson Airplane, Ramones (bilden), Jimi Hendrix, Velvet Underground och Television att finnas med.


– Det ska inte bara vara en nostalgitripp, utan vi vill snarare visa på att musiken vara en del av en levande tradition, säger Hans Ek.

Konserter i Berwaldhallen sker nu på torsdag och fredag kl 19, samt en extrainsatt konsert på lördag kl 15.

ANNONCE