Nyhet

Popaganda bokar hyllad pop

Festivalen har också gjort klart med det obligatoriska konstsimmet.

Idag placeras Frida Hyvönen och Sameblod på Popagandas festivalaffisch. Två akter som båda fått en ordentlig skopa hyllningar från bland annat GAFFAs skribentkår. Frida Hyvönens senaste album To The Soul innehöll enligt Jack Hildén en oändlig rymd mellan raderna:

"På To the Soul dyker hon djupare i, just det, soulfyllda betraktelser. Betoningen på soul ligger i den svenska översättningen, även om själva genren inte är obefintlig, men jag tänker främst på fantasin i texterna och rymden i tonerna. Det finns nämligen ingen som kan skapa rymd och avstånd som Frida Hyvönen. Som sig bör utgår kompositionerna från pianot men utvidgas av stråkar, stumma trumslag och artistens nästintill ansträngda röst. En röst som i de mer studsiga partierna riskerar att bli ett pipande ljud. I måttfullhet ett vemodigt vapen." Till recensionen.

Sameblod möttes också av fem av sex stjärnor. GAFFAs Fredrik Franzén motiverade:


"… de flesta låtar följer en enkel formel: trummaskin + synt + sång + en massa, massa reverb = fjärilar i magen, fuktiga handflator, hjärtklappning och alla känslorna på en och samma gång. Det finns alltså kvaliteter här som inte kan förklaras, men som de med hjärtat på rätt ställe genast kommer att förstå." Till recensionen.

Enligt traditionen bjuder Popaganda även i år på konstsim. Den här gången är det SK Neptuns kombinationslag som visar upp sig vid Eriksdalsbadet.

Popaganda sker 24 till 25 augusti och har sedan tidigare bokat till sig Thåström, Friendly Fires, Dungen, Patrick Wolf, Major Lazer, Deportees, Little Dragon, Hooray For Earth, Amanda Mair, Damien Rice, Icona Pop, Love Antell, Saint Lou Lou och Vulkano.


Köp biljetter till festivalen via GAFFA.se/live

ANNONCE