Nyhet

The Bronx till Sverige

Besöker fyra städer i vinter.

Det hyllade hardcore-punkbandet The Bronx besöker återigen Sverige i vinter. Senast de var här var förra vintern då de uppträdde i mariachi-versionen av bandet, Mariachi el Bronx. Iförda charro-uniformer spelandes på vihuelor uppträdde de i en mexikansk variant av bandet på Debaser i Stockholm. GAFFAs Tomasz Swiesciak tyckte så här om det:

"Vrid och vänd på musiken bäst du vill. Både punk och mariachi är musik för folket. Där många misstar det förstnämnda för att vara ett uttryck för att skrika sig hes och spela skitigast, har Kaliforniens främsta punkare fattat att det handlar om passion. Vare sig man svettmoshar eller sjunger om rosor iförd en sombrero."

Och nu återvänder de alltså, i Mariachi-version eller ej är oklart, till Sverige och fyra städer. Närmare bestämt till Göteborg och Pustervik den 12 december, Malmö och KB den 13, Stockholms Debaser Medis den 14 och avslutar Sverigeturnén gör de i Linköping den 15 på Konsert & Kongress.


The Bronx bildades 2002 i Los Angeles och har sedan dess släppt fem album, samtliga självbetitlade och de två senaste i Mariachi-version.

ANNONCE