Nyhet

Arcade Fire har material för två album

Gruppens manager avslöjar detaljer kring kommande släpp och berättar mer om samarbetet med LCD Soundsystems hjärna.

Det har varit väldigt tyst om nyheter gällande Arcade Fires kommande album mer än att de besöker studion flitigt. Det har bland annat ryktats om att LCD Soundsystems frontman James Murphy ska ha ett finger med i det hela. Nu är också Murphys närvaro som producent och artist bekräftat av Arcade Fires manager Scott Rodger. Han menar att Montreal-kollektivet har samarbetat med James Murphy på minst tre låtar. Och enligt Rodger råder det ingen brist på kreativitet i bandet:

− De skriver för många låtar men det är ett bra problem man kan acceptera. Idag finns runt 35 låtar och det är så pass bra material att det skulle räcka till två album, säger Rodger till Pitchfork.

Rodger vill inte avslöja ytterligare detaljer om Murphys roll eller när vi kan förvänta oss ett nytt album, men någon gång i den senare delen av nästa år kan det vara aktuellt, berättar han för Pitchfork.


Förutom Murphy får Arcade Fire även den här gången hjälp av producenten Markus Dravs, som är en samarbetspartner sedan lång tid tillbaka. Dravs har bland annat producerat deras tidigare skiva The Suburbs och även samarbetat med Mumford & Sons.

 

Arcade Fire laddade för en kort tid sedan upp ett Youtubeklipp med en liveupptagning av den ännu osläppta låten Crucified Again. Detta kan alltså vara ett smakprov från kommande album. Vill du se videon klicka här:


ANNONCE