Nyhet

Biffy Clyro återvänder till Sverige

Biljetterna sålde slut snabbt senast de besökte huvudstaden.

Den 30 januari släpper skotska Biffy Clyro sitt sjätte studioalbum Opposites och nu avslöjar bandet att de har två spelningar inbokade i Sverige till våren. När bandet spelade i Stockholm i november var intresset stort och biljetterna såldes ut på kort tid. Smakprov från skivan i form av låten Stingin' Belle och senast den nya singeln Black Chandelier har trissat upp spänningen inför den kommande plattan som dessutom består av två skivor.

— Efter att ha varit ifrån varandra lite hamnade vi i en kreativ sits där det inte bara kändes värt utan också nödvändigt att belysa de olika sidorna av det vi gick igenom. Därför har Opposites fått två halvor, där The Sand at the Core of Our Bones går in på allt det tuffa och jobbiga, det rent förbannade på livet och allt runtomkring som kändes för jävligt just då, och The Land at the End of Our Toes spelar ut som en väg tillbaka och en resa vidare, framåt till något bättre berättar sångaren och gitarristen Simon Neil i en intervju för GAFFA. Hela intervjun kan du läsa i nästa nummer av GAFFA som kommer ut den 8 januari.

Bandets nämner influenser från band som Metallica och rocklegender som Rush, recensenter samlikar dem dock ofta med band som Nirvana och Foo Fighters. Mycket på grund av deras skiftningar i dynamik mellan sång och musik där man också kan dra paralleller till band som Pixies och Fugazi. Det är en melodisk blandning av gitarr, bas och trummor där alla tre bandmedlemmarna bidrar med sång.

 


Datum

23.2 - Trädgår'n, Göteborg
3.3 - Berns, Stockholm

ANNONCE