Nyhet

Depeche Mode släpper nytt album

”Det är inte ett bluesalbum men det har definitivt en väldigt själfull känsla.”

När GAFFA pratade med Depeche Mode-medlemmen Martin Gore i början av året avslöjade han att gruppen var på väg in i studion.

− Vi kommer att börja spela in i mars. Sedan jobbar vi förmodligen med albumet hela året, från och till. Förmodligen kommer inte skivan förrän nästa år, men bollen har i alla fall satts i rullning.

Så lät det då och mycket riktigt, Depeche Mode håller vad de lovar. I mars nästa år släpper de brittiska synthstorheterna sitt 13:e studioalbum, skriver Sony Music i ett pressmeddelande.


Skivan innehåller helt nyskrivet material från Martin Gore och Dave Gahan.

− Albumet känns väldigt organiskt och direkt. Det är inte ett bluesalbum men det har definitivt en väldigt själfull känsla. Vi försökte verkligen få in mer element och känsla från liveshowerna och uppträdandena redan under inspelningen, säger Gahan i samma pressmeddelande.

Mer information om det kommande albumet samt albumtitel följer inom de närmaste veckorna.


Depeche Mode bildades 1981 och består av Martin Gore, Dave Gahan och Andy 'Fletch' Fletcher. Som några av post-punkerans pionjärer har Depeche Mode vuxit till att bli ett av de mest inflytelserika banden i modern tid med mer än 100 miljoner sålda album. Senaste albumet, Songs of The Universe, kom 2009.

Depeche Mode är också ett av Peace & Love-festivalens största dragplåster nästa år.

ANNONCE