Nyhet

Slash kommer med nytt

Datum satt för rockikonens andra soloalbum.

Den legendariske gitarristen och låtskrivaren Slash har tidigare berättat om planerna för det kommande albumet. Men nu meddelas det även att släppdatumet är satt till 22 maj. Titeln till den nya skivan är däremot fortfarande okänd.

För tillfället befinner Slash sig i Los Angeles och slutför det sista arbetet med skivan. I studion har han tagit hjälp av sångaren Myles Kennedy från Alter Bridge, gitarristen Bobby Schneck, basisten Todd Kerns från Sin City Sinners och trummisen Brent Fitz. Producenten bakom skivan är Eric Valentine, som tidigare har arbetat med artister som Queens of the Stone Age. Valentine producerade även Slashs senaste soloalbum.

Det självbetitlade albumet från 2010 möttes av blandade reaktioner. GAFFA:s recensent gav skivan bottenbetyg och skrev: "Musikaliskt låter Slash som förväntat, det handlar om halvgrunge som man hörde Slash haspla ur sig i Velvet Revolver. Här och där smyger det sig in en bluesig wahwah-pedal och på sina håll blir det lite hårdrock, även om inget går att härleda till Guns N' Roses som vi en gång kände till dem. Vid några tillfällen blixtrar Slash till och vittnar om att hantverket ändå finns där." Läs recensionen.


ANNONCE