Nyhet

Snoop Dogg portad från Norge

Artisten blev stoppad i tullen.

Det var när rapparen Snoop Dogg var på väg till årets Hovefestival som han blev stoppad i tullen efter att ha ertappats med en mindre mängd cannabis. Artisten hade även mer kontanter på sig än vad som är tillåtet i Norge. Enligt DN Kultur släpptes han fri efter förhör men fick böta 40 000 norska kronor samt är nu portad från att resa in i landet under två års tid. Trots strulet i tullen fick han genomföra sin planerade konsert på Hovefestivalen samma kväll, och så här skrev GAFFAs recensent om spelningen:

"Flankerad av två kvinnliga dansare finns i alla fall ett visst underhållningsvärde, även om Snoop själv är tydligt präglad av apati som ofta följer tung marijuanarökning, där han rör sig på scenen bakom svarta solglasögon och "bling-blingpimpad" mikrofon. Halvvägs genom showen lägger han sig också ner på en stol och får en lapdance från sina två dansare. Och så fortsätter han hitparaden klassiska Gin & Juice, Sexual Seduction" och Justin Timberlakeduetten Signs."

Läs hela recensionen på GAFFA Norge här.

Enligt Snoop Doggs advokat kan artisten leva med Norgeförbudet och tänker inte överklaga det. Det är dock inte första gången som Snoop har problem med tullen i Norge. För ett par år sedan blev han stoppad av tullen i Svinesund, då också för innehav av narkotika.

Snoop Dogg, vars riktiga namn är Calvin Cordozar Broadus Jr., bytte nyligen artistnamn till Snoop Lion i samband med att han släpper sin första reggaeskiva Reincarnated.

ANNONCE