Nyhet

Nytt album från Pet Shop Boys i höst

Har arbetat med Kanye West-producent.

Det har gått tre år sedan Pet Shop Boys släppte sitt tionde album i ordningen "Yes". Men nu är det nytt material på gång.

"Elysium" är namnet på det kommande albumet från gruppen bestående av Neil Tennant och Chris Lowe, och det ska komma ut i september.

Som producent för albumet står Andrew Dawson, som har arbetat med både Nas, Jay-Z, Destiny's Child och Kanye West. Så när britterna skulle spela in det nya materialet i början av året fick de åka över Atlanten till Los Angeles, något som har påverkat albumet i en positiv anda, menar bandet.


– Vi ville göra ett album i en annorlunda miljö. Trots diverse besök [i Los Angeles] har vi aldrig spelat in en skiva här. Att arbeta där med Andrew Dawson har gjort det möjligt för oss att göra en mycket fräsch-klingande album, säger gruppen i ett pressmeddelande.

Pet Shop Boys som slog igenom på 1980-talet, är kända för sitt elektroniska dans-sound och är något de hållit fast vid sedan starten år 1981. Genom åren har tio album släppts och generat i kända låtar som "West End Girls", "It's a Sin" och "Being Boring".

När albumet ska släppas i september är ännu okänt och andra detaljer likaså. Tills dess har bandet åtminstone valt att bjuda på nya låten "Invisible" med en tillhörande video, som går att titta på här nedanför.


 

 


ANNONCE