Nyhet

Slipknot startar egen festival

Ger sina 'Maggots' Knotfest – "en dag då vansinnet kläcks".

Att Slipknot gör något utanför normens ramar är en norm i sig. Det metalstöpta bandet klär sig annars i diverse masker och kallar sina fans för "maggots" (fluglarver). Men bandet har haft det motigt också. År 2010 hittades basisten, och en av grundarna till bandet, Paul Gray död på ett hotellrum och bandet lämnades i sorg.
Men nu finns det en ljusglimt i horisonten. En ljusglimt som heter Knotfest.

Knotfest är bandets egna festival, som i år sker för första gången. Tillsammans med andra band som Deftones, Lamb of God och Dethklok kommer de uppträda på en tvådagars-festival belägen i USA.

"Det har kommit till detta, den dag som alla 'maggots' i världen har väntat på, den dag då vansinnet kläcks och sjukdom strålar samman på en och samma plats".


Så lyder Slipknots egna beskrivning av festivalen på bandets hemsida. Där förklaras det också att det kommer att finnas två olika scener. En mindre scen där olika – främst mindre – band kommer att rotera och en större där Slipknot och likvärdigt stora band kommer att uppträda.

Men det kommer inte bara vara spelningar. Ett Slipknot-museum kommer att upprättas, graffiti-väggar sätts upp och trumcirklar med bandets medlemmar kan besökas.

Knotfest är uppdelad på dagar efter varandra, 17 och 18 augusti, men står inte kvar på samma plats.


Biljetterna till festivalen släpps på fredag den 8 juni.

ANNONCE