Nyhet

Against Me!-frontman byter kön

Tom Gabel påbörjar inom kort hormonbehandling.

Against Me!-sångaren Tom Gabel avslöjade igår för Rolling Stone att han hädanefter kommerf att leva som kvinna. Han berättar ytterligare att han snart kommer börja med hormon- och elektrolysbehandling som ska ge de kvinnliga drag som han önskar för att hans utseende ska stämma överens med bilden han har av sig själv. Tom Gabel blir Laura Jane Grace men hon är fortfarande gift med sin fru Heather. Gabel berättar att han lidit av könsdysorfi i flera år, en könsidentitetsjukdom.

– Det jobbigaste var att komma över tanken på hur min fru skulle reagera och ta nyheten, säger Gabel till Rolling Stone, samtidigt som han deklarerar att hon har varit mycket accepterande och att de ska fortsätta äktenskapet. 

Gabel tog beslutet att gå ut i medierna dels för att kunna ta emot kritik på ett öppet sätt, dels för att föregå med gott exempel som den första stora rockmusikern som fattar ett sådant beslut. 

Against Me! Spelar för tillfället in sitt sjätte album och så vitt vi vet kommer Gabel fortsätta som sångare i bandet. Bandet är mest känt för sin låt "I Was a Teenage Anarchist" från albumet "White Cross".  

ANNONCE