Nyhet

''Vi kör på likt Ramones''

INFÖR KONSERTEN: Against Me! peppar inför Sverigebesöket.

På torsdag spelar det amerikanska punkrockbandet Against Me! på Pustervik i Göteborg, två dagar senare återvänder de till Debaser Medis och slutligen KB i Malmö. Vi växlade några ord med bandets svenske basist Inge Johansson om förväntningar inför gigget.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Ett väldigt taggat och mer stabilt band än det som spelade på West Coast Riot i Göteborg, 2012. Alla som är med i bandet idag vill verkligen vara där. Vi kör på likt Ramones och spar på mellansnacket. Som Joe Strummer en gång sade om varför de staplade låtar på varandra under sina konserter: "It's a busy world out there". Det behöver vara intensivt och explosivt för att behålla uppmärksamheten hos publiken.


Hur förändras er musik när den framförs live?

– Vi spelar låtar ur hela katalogen och får det att låta enhetligt, men också i enlighet med hur Against Me! låter nu. Sedan beror det på hur publiken reagerar till låtarna. Får Laura riktigt bra feeling så händer det att hon släpper gitarren och springer ner till publiken och sjunger. Det är ofta längre pauser mellan låtarna på skivorna än vad det blir live.

Hur skapar man egentligen en god konsertupplevelse?


– Vi har fått höra från fans och läst att vi ser ut att ha riktigt roligt tillsammans. Jag tror att när man spelar på små till medelstora ställen, som vi gör, och publiken kommer väldigt nära så syns det om bandet har kul eller inte. Och vi har kul!

Vad är det sista ni gör innan ni går på scen?

– Vi brukar sjunga upp, stretcha och värma upp. Då brukar vi lyssna på mycket Rancid, Misfits, The Hives och Eagles Of Death Metal för att komma igång.


Vad gör ni efter spelningen?

– Det är oftast samma rutin varje kväll: stretcha, ta en dusch och sätta påsar med isbitar på alla ställen där det gör ont. Vi har blivit gamla. Sedan passar vi på att skaka hand med fansen och kör vidare till nästa gig.

Här ser du Against Me!


9 april - Pustervik, Göteborg

11 april - Debaser Medis, Stockholm

12 april - KB, Malmö


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE