Nyhet

Anna Ternheim i ny dokumentär

Följ sångerskan under arbetet med senaste skivan i USA.

I Musik Special på lördag visar SVT en dokumentär om sångerskan, pianisten och gitarristen Anna Ternheim. Filmen är gjord av Björn Fävremark och John Boisen, som också stod för dokumentärfilmen "2 steg från Håkan" om Håkan Hellström.

I dokumentären får man följa Anna Ternheim i både Nashville och New York under arbetet med senaste skivan "The Night Visitor", samt vid en spelning på ett öde slott utanför Mariefred.

– Filmen är närmast en reseskildring där vi följer med Anna till platser och människor som på ett eller annat sätt har påverkat skapandet av skivan "The Night Visitor". Annas musikskapande står hela tiden i centrum, och temat kretsar kring att ständigt söka efter nya inspirationskällor och att våga utmana sig själv, säger filmskaparna i ett pressmeddelande.

Anna Ternheim beger sig ut på turné i sommar med start den 15 juni på Hultsfredsfestivalen. Det blir både festivalspelningar och egna konserter tillsammans med Melissa Horn. Ternheim kommer också att gästa Thåström under hans sommarturné.

Läs GAFFAs recension av Anna Ternheims nya skiva här.

ANNONCE