Nyhet

John Lindberg Trio om nya albumet

GAFFA pratade rockabilly och ambitioner med trions frontman.

– Rockabilly är lätt att ta till sig och väldigt jordnära. Efter några öl svänger folk lite på höfterna, berättar John som sjunger och spelar gitarr i bandet.

John Lindberg Trios musikalitet sträcker sig längre än vad folk tror. Det är inte bara rockabilly utan det finns en bredd inom det de gör, menar John.
– Det är lite blues, lite hårdrock och ibland pop.

Det är en av anledningarna till att gör att JLT har en så bred publik. I typisk konsertpublik kan man se folk i alla åldrar och stilar.

John Lindberg Trio släppte i tisdags sitt nya album "Hell Of A Ride" som blir deras femte album. Bandet bildades 2004 men John själv har stått på scenen sen han var 13 år. Bandet kommer från Dalarna och Gävleborg och består förutom John Lindberg av Martin Engström och Joakim Dunker.

Det nya albumet tar vid där det förra "Made For Rock N Roll" slutade, även om det senaste albumet var lite tuffare och rockigare. Med det nya albumet tänker man också längre.
– Vi vill att det nya albumet ska ta oss utanför Sveriges gränser, säger John.

Och visst verkar det som om det blir just så. Under turnén som började igår i Göteborg ska bandet, förutom Stockholm och Uppsala, besöka Oslo och Köpenhamn. Något som de ser fram emot. Bandet har tidigare turnerat en hel del i Finland och vill nu ta sig an Norge och Danmark.
– Vi ser den nya skivan lite som en investering, fortsätter John.

Efter förra plattan säger bandet att det blev lite hysteriskt ett tag men att det kändes roligt att nå ut till fler. Efter den upplevelsen har de mognat och är nu redo för en omgång till.

Det senaste albumet öppnade även dörrar för andra rockabilly-band i Sverige.

Genom åren har bandet spelat på många olika ställen. På mindre ställen med sittplatser blir det en mjukare känsla där bandet kan prata lite om de olika låtarna och berätta historier om hur de uppkom, berättar John. På större ställen med ståplatser och kravallstaket är det mer ös och där är kontakten med publiken annorlunda men lika bra ändå.

I sommar tar turnén dem runt om i Sveriges parker, tilsammans med Riksteaterns årliga turné Parksommar. Tidigare år har band som Backyard Babies och Takida spelat på turnén, men i år har Parksommar riktat in sig på genrerna rockabilly och country. Banden som kommer följa med John Lindberg Trio är Abalone Dots och Sixten and the Cupcakes.

Vill man ge sig ut på musikalisk upptäcktsfärd inom country-, blues- och rockabillysvängen kan man ta del av bandets egen Spotify-lista som finns här.

ANNONCE