Nyhet

Liseberg fyller på med artister

GAFFA.se – allt om musik

Storsatsande Liseberg har de senaste dagarna fyllt på med artister för sommaren. Här kommer en sammanfattning.

Flerfaldigt grammisnominerade Hurula debuterade 2014 med albumet Vi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För som följdes upp av EP:n Betongbarn. År 2016 kom albumet Vapen Till Dom Hopplösa och i vintras släpptes EP:n Oss Är Allt. Hurula har även gjort sig känd som en av landets starkaste liveakter med hundratals konserter runtom Skandinavien.

I höst debuterade Hurula med konstboken Första Kretsen och för första gången presenterades hans bildkonst för en bredare publik.

Bara några veckor efter att EP:n Oss Är Allt prisats som Årets rock på Grammisgalan, delade Hurula med sig av ytterligare ett alster – nya albumet Klass. Skivan är Hurulas mest personliga hittills och med detta i ryggen ger han sig ut på en turné i sommar. 26 juli uppträder han på Stora Scenen på Liseberg.

Peg Parnevik slog igenom 2016 med singeln Ain't No Saint som ledde till titeln Årets nykomling på P3 Guld samma år. Året därpå kom hennes första EP Don’t Tell Ma och samma år uppträdde Peg på Stora Scenen på Liseberg.

Peg är även aktuell som en del av duon av den nystartade popgruppen Gammal som kännetecknas av poetiska svenska textrader tillsammans med moderna poptoner. Deras första singeln Blommor Där Du Står ligger just nu på topp 50 i Sverige.

8 mars, på Internationella kvinnodagen, släppte Peg Parnevik sin nya singel Goodbye Boy i syfte att uppmana kvinnor att våga säga hej då till det som inte gör en lycklig, självständig eller fri.

31 maj gör hon Lisebergs stora scen och det tillsammans med Mares – Uppsalabandet som med energifylld och lätt euforisk indiepop tagit den svenska musikscenen med storm. Debutsingeln Allt Du Gör Och Att Du Finns (2015) sålde platina och spred sig som en löpeld runt om i landet med sina närmare tio miljoner streams.

Kritiker menar att Mares gör ”soundtracket till en ny generation som ska erövra nätterna” och att de har ”de rätta ingredienserna för att skapa fantastisk musik”. Alldeles nyligen släpptes deras debutalbum som bland annat hyllades av GAFFA.

John Lindberg Trio har ena foten i klassisk rockabilly och den andra i modern rockmusik. De albumdebuterade redan 2006 som John Lindberg Rockabilly Trio och har sedan dess hunnit med ytterligare sex album, varav senaste albumet Straight From The Heart släpptes 2017.
 
Genom karriären har John Lindberg Trio breddat sitt femtiotalsinspirerade rockabilly-sound med influenser från bland andra Led Zeppelin, The Sonics, Steve Earle, The Beatles och The Fabulous Thunderbirds.
 
 
JLT visar upp sig på Liseberg 7 augusti, samma dag som Wilmer X. Wilmer X tog under det sena sjuttiotalet sina första stapplande steg som Wilmer Pitt. Ett namn vars ändelse inför släppet av bandets första mini-LP byttes mot det mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.
 
ANNONCE