Nyhet

Hiphop till Siesta!

Både inhemska och utländska akter.

Siesta! firar tio år som festival i år. Det skall firas, bland annat tillsammans med dagens släpp innehållande Kendrick Lamar, Tyga, Aleks och hiphopkollektivet AYLA.

2010 slog den 24-åriga rapparen Kendrick Lamar från Compton i Kalifornien igenom med mixtapet "O(verly) D(edicated)". Han har sedan sitt genomslag hunnit med ett flertal släpp, bland annat albumet "Section.80" som innehåller två låtar producerade av den svenska producenten Tommy Black.

Den 22-årige rapparen Tyga, också han från Compton, är en väldigt ny stjärna på den internationella hiphopscenen. Mycket tack vare sin kusin Travis McCoy från Gym Class Heroes som länge hyllat honom. Med ett hemmagjort mixtape har han gjort sig ett namn på den lokala hiphopscenen i Compton.


2010 lärde svenska folket känna Aleks röst via Highwons låt "Från Hjärtat", och sedan dess har det bara rullat på. Aleks släppte i slutet av 2011 sitt debutalbum "Inte längre fiender", som ledde till att han vann en Grammis 2012 som "Årets nykomling".

AYLA är hiphopkollektivet från Stockholm som innehåller Stor, Mohammed Ali, Carlito och Mack Beats. Medlemmarna i gruppen har blivit kända för sin politiska medvetenhet i texterna och medlemmarna har var för sig vunnit musikpriser på bland annat P3 Guld.

Sedan tidigare är artister som The Hives, NOFX och Death Cab For Cutie klara för Siesta!, som sker 31 maj - 2 juni. Köp biljett via GAFFA.se/live.


ANNONCE