Nyhet

Cat Power i personlig konkurs

Pengabekymmer och hälsobesvär kan leda till att Cat Power ställer in Europaturné.

Chan Marshall, kvinnan bakom framgångsrika Cat Power, har gått ut och sagt att det finns en risk att hon tvingas ställa in sin Europaturné som bland annat skulle besökt Amsterdam, Köln, Berlin, Hamburg, München, Milano och Paris i höst och vinter.

Sångerskan är just nu mitt uppe i sin USA-turné tillsammans med det nya albumet Sun, och enligt egen uppgift är det finansiella och hälsomässiga skäl som ligger bakom det eventuella beslutet.

På det sociala bildnätverket Instagram har sångerskan gått ut med följande statement:

– Det finns risk för att jag blir tvungen att ställa in min Europaturné på grund av personlig konkurs samt de hälsoproblem jag tampas med (angiodema, en slags hudsjukdom). Jag har inte kastat in handduken helt, utan försöker i nuläget reda ut vad jag kan göra. Hjärtekrossad. Jag har jobbat så hårt, blev sjuk dagen efter "Sun" kom ut. […] Men jag gör vad jag kan, jag älskar den är här planeten och jag vägrar ge upp, men kanske måste jag planera om lite för min egen säkerhet och hälsas skull.

GAFFAs recensent Björn Schagerström gav plattan fem av sex stjärnor med orden:

"Sun är kanske årets mest lyckade och överraskande pånyttfödelse. Vem hade trott att man skulle hitta autotune-sång på en Cat Power-skiva, liksom? "

Enligt turnéplanen ska Europaturnén inledas i Amsterdam den 26 november, men de återstår alltså att se om det blir av.

ANNONCE