Nyhet

Cat Power till Malmö i sommar – tolkar Bob Dylan

Den 23 augusti kommer Cat Power att framträda på Malmö Live, vilket markerar hennes första uppträdande i staden på 16 år.

Cat Power, vars egentliga namn är Chan Marshall, kommer att återskapa Bob Dylans konsert från 1966 i sin helhet. Med ett sexmannaband kommer hon tolka låtarna på sitt karakteristiska sätt.

– 2008 bokade jag Cat Power till Stora scenen i Folkets Park i Malmö. Det är en av de starkaste konsertupplevelser i Malmö jag varit med om, och bland de tusentals i parken var många mycket berörda, säger Anna Storåkers, programproducent på Malmö Live Konserthus.

Hon fortsätter:


– Det är en ynnest att få nu presentera henne i Malmö Lives fantastiska konsertsal med sina Dylantolkningar, där just Dylan själv spelade under vårt öppningsår. En liten dröm som besannas.

Marshall, känd för sitt enkla uttryck och själfulla röst, har etablerat sig som en framstående singer-songwriter sedan sitt genombrott 1998 med Moon Pix.

I en intervju med GAFFA under hösten berättade Marshall om att tolka Dylan.


– Vi har alla vårt eget perspektiv, och det gäller all slags konst. För vissa människor kan Dylans lyriska universum bara vara surrealistiskt – men för andra kan det främja ett mer kritiskt sätt att tänka på grund av de ämnen han sysslar med. Vilket är fantastiskt.

LÄS OCKSÅ: Intervju med Cat Power: "Poesi kan främja ett mer kritiskt sätt att tänka"

ANNONCE