Nyhet

The Darkness gör klubbspelningar

Besöker Stockholm och Göteborg nästa år.

The Darkness kommer till Sverige för att göra två spelningar i början av nästa år. Det handlar om en konsert på Tyrol i Stockholm den 17 februari och en i Göteborg på Trädgår'n den 22 februari.

Bandet gjorde 2003 succé med debuten Permission To Land, då de spandexklädda bröderna Hawkins erövrade världen med sin Queen-inspirerade glam-rock. Andra plattan One Way Ticket To Hell blev en annan historia. Albumet floppade, åtminstone i jämförelse med debuten och bandet droppades av skivbolaget, sångaren hamnade på rehab och 2007 upplöstes gruppen.

Men så förra året återförenades The Darkness och agerade förband till Lady Gaga, och albumet Hot Cakes släpptes kort därpå, som GAFFA skrev så här om:

"Det är så ohippt så det förslår och samtidigt så underbart skönt hur lite de bryr sig, The Darkness är här för att ha skoj och få oss att dansa, och dansa det gör vi. Och med det omslaget och covern av deras gamla livefavorit Radioheads Street Spirit (och ja, den låter som ni tror) är det svårt att inte beundra deras vi-bryr-oss-inte-attityd.".

Biljetterna till konserterna släpps på fredag klockan 9.

ANNONCE