Nyhet

Björk i förändring

Fäster nytt ljus på gammalt material genom en rad olika samarbetspartners.

Isländska Björk kommer att släppa en skiva som innehåller andra artisters remixer av låtmaterialet från hennes senaste skiva Biophilia. Skivan kommer att heta Bastards och bygger på ett projekt som Björk tog initiativet till i mars där hon gav särskilt utvalda artister i uppdrag att remixa låtar som sedan gavs ut i en serie på åtta släpp var 14:e dag.

Nu har isländskan samlat ihop en del av bidragen till ett 13 spår långt album som hon släpper den 19 november på etiketten One Little Indian. Listan på artister som varit med och bidragit med remixer på bastards innehåller bland andra Death Grips, Hudson Mohawke, The Slips och These New Puritans.

– Kärnan av de här remixarna tog Biophilia till en annan plats, samtidigt som de behöll skivans karaktär. Jag tillbringade lite tid till att sätta ihop låtarna, som inte nödvändigtvis är de bästa, men som bidrog till att stärka skivans helhet, säger Björk i ett pressmeddelande.


Björk släppte Biophilia 2011 och GAFFAs Özgür Kurtoglu tyckte att plattan var en omvälvande musikupplevelse – på gott och ont. Han gav skivan fyra stjärnor och skrev följande:

"Det är inte jämförbart med något som Björk har skapat tidigare, detta de uppenbara kopplingarna och musikaliska broarna till hennes förflutna som finns byggda över de flödande sångerna till trots. Allting som gjort Björk Guðmundsdóttir till detta magnifika enigma är även på Biophilia intakt, men likt sina tidigare alster är balansgången mellan total genialitet och smått dåraktig galenskap vid vissa segment alldeles för hårfin.Läs hela recensionen här.

ANNONCE