Nyhet

Hör Death Cab For Cutie-sångarens nya album

GAFFA står med exklusiv streaming av Ben Gibbards kommande släpp.

Det amerikanska indie-rockbandet Death Cab For Cuties frontman Benjamiin Gibbard släpper sitt första soloalbum Former Lives den 15 oktober via skivbolaget City Slang vilket även har hand om band som Calexico och Tindersticks. Man kan dock redan nu, exklusivt på GAFFA, streama musiken från skivan här:

Benjamin Gibbard har släppt hela sju skivor tillsammans med Death Cab For Cutie varav den senaste, Codes And Keys, kom 2011. Bandet debuterade 1998 med skivan Something About Airplanes efter att Gibbard först hade använt Death Cab For Cutie som ett soloprojekt.

Codes and Keys recenserades av GAFFAs Emil Johansson som var lite besviken på att hans favoritband numera låter som ett i mängden. Han gav skivan tre stjärnor och skrev följande:


"Under inspelningen av skivan har bandet varit måna om att dela upp arbetet på flera studior. Den experimentella och progressiva arbetsprocessen är något producenten/gitarristen Chris Walla gärna skryter om för pressen. Codes and Keys når aldrig upp till nivån som Plans och Transatlanticism satte. Det experimentella märker jag inte mycket av, snarare var Narrow Stairs en betydligt mer överraskande kreation. Det är fortfarande en samling luftiga och finurliga indielåtar som trängs på Codes and Keys, men så mycket mer än så är det inte." Läs hela recensionen här.

ANNONCE