Nyhet

Marina & The Diamonds till Sverige

Besöker storstäderna i början av nästa år.

Den walesiska sångerskan och artisten Marina & The Diamonds släppte i mars sitt andra album Electra Heart. Artisten är snart åter aktuell för Sverige då hon spelar på Strand i Stockholm 22 januari och dagen efter på Pustervik i Göteborg.

Marina & The Diamonds slog igenom med skivan Family Jewels 2010 som bland annat innehöll hitsinglarna I'm Not A Robot och Hollywood. Bland de kändare låtarna från Electra Heart kan nämnas Primadonna och Power Control.

Marina hävdar själv att tilläggsnamnet Diamonds, som är en direktöversättning av hennes efternamn Diamandis som är grekiska för Diamonds, inte syftar på hennes bakgrundsband utan snarare på hennes fans.


När Electra Heart släpptes i mars gav GAFFAs Fredrik Franzén skivan tre stjärnor och skrev följande:

I teorin är det bra. Marina har i mitt tyckte både mer personlighet och intressantare saker att säga än till exempel Katy Perry, som hon ju ofta jämförs med. Hon gör också ett snyggt jobb med att smälta samman dylik listpop med mer komplicerade själar som Kate Bush och Bat for Lashes. Men efter ett par ordentliga genomlyssningar har ännu inte en endaste låt fastnat, och med tanke på Marinas ambitioner, framstår slutresultatet följaktligen mest som ett puttrande och behagligt misslyckande. Till recensionen.

Köp dina biljetter till Marina & The Diamonds Sverigekonserter på GAFFA Live.


ANNONCE