Nyhet

Petra Marklund är nummer ett

Går rakt upp som bäst säljande album.

I veckans Sverigetopplista är det Petra Marklund som går rakt upp på förstaplatsen med sitt första alster under eget namn; albumet Inferno. Förutom att som nykomling putta ned förra veckans etta Ulf Lundell till en sjätteplats, säljer hon samtidigt guld, vilket enligt dagens mått innebär en försäljning av 20.000 exemplar den gångna veckan.

I övrigt noterar vi ytterligare tre nykomlingar på listan, i form av Pernilla Andersson, Swedish House Mafia och Donald Fagen. Samtidigt kan man konstatera att det är en stark svensk skivhöst då 8 av 10 artister på topp-10 är svenskar.

Så här skrev GAFFAs Camila Astorga Díaz om Marklunds album Inferno:


"Petra Marklund experimenterar med alla musikgenrer påInferno. Man har lånat Veronica Maggios ljusare viskningar, trumkomp från 90-talets pojkband och blockflöjtsövningarna ur musikskolans kompendium. Inferno är ett album som kombinerar de flådigaste av powerballader med upbeatlåtar. Men det är när varje ord ska ha exakt samma storslagna betydelse som det blir platt. Det Petra Marklund istället vinner på är den brutala ärligheten i texterna tillsammans med hennes musikaliska bredd."

Topp 10 i sin helhet:

1. Petra Marklund - Inferno
2. Pernilla Andersson - Det är en spricka i allt det är så ljuset kommer
3. Swedish House Mafia - Until Now
4. Sarah Dawn Finer - Sanningen kommer om natten
5. Peter LeMarc -Svag doft av skymning
6. Ulf Lundell - Rent Förbannat
7. Stiftelsen - Ljungaverk
8. Lasse Sigfridsson - Min Egen Väg
9. Kiss - Monster
10. Donald Fagen - Sunken Condos


 

ANNONCE