Nyhet

Petra Marklund gör årets Pride-låt: "Den är till för oss"

Låten hyllar mångfald och ger individer möjlighet att omfamna sitt sanna jag.

I år är det 20 år sedan artisten Petra Marklund, då under sitt alias September, tog sig in på den internationella musikscenen med hitlåtar som Satellites och Cry For You.

Under det senaste decenniet har Marklund skrivit och släppt musik på svenska under sitt eget namn ­och blivit en självklar del av den svenska kollektiva själen.

"Ocean Of Love är min discohyllning till Pride-publiken och handlar om havet av kärlek som finns därute. Och om att våga låta sig falla fritt trots alla vrickade omständigheter. Det finns så mycket njutning. Den är till för oss. Nu dyker vi i!", säger Petra Marklund i ett uttalande.


Årets officiella Pride-låt Ocean Of Love är en kraftfull discosång som hyllar mångfald och ger individer möjlighet att omfamna sitt sanna jag.

"Vi är jätteglada att vi kan samarbeta om Årets Låt med en av Sveriges största artister, Petra Marklund. Extra passande att vi gör det i år när Stockholm Pride fyller 25 år och Petra firar 20 år som artist. ’Ocean of Love’ är en låt vi tycker passar årets tema om att fira den mångfald som finns i vårt community", säger Fredrik Saweståhl, ordförande Stockholm Pride.

Petra Marklund sjunger på Pride den 5 augusti – samma dag som den stora paraden i Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Petra Marklund: "Som att en högre makt ville sätta ner foten"

ANNONCE