Nyhet

Slagsmålsklubben klara för Rookiefestivalen

Festivalen visar även upp Armand Mirpour i nytt projekt.

Den svenska elektropopgruppen Slagsmålsklubben (SMK) är nu klara för Rookiefestivalen i Hultsfred som äger rum den 26-27 oktober. SMK bildades i november 2000 och namnet är en fri översättning av den amerikanska novellen, och sedermera filmen, Fight Club. De har förutom fyra släppta album även gett ut ett antal så kallade CDM, en skiva som innehåller ett mindre antal låtar än ett vanligt album. Deras senaste fullängsalbum The Garage släpptes i april år och recenserades av GAFFAs Daniel Hånberg Alonso som gav skivan fyra stjärnor och skrev följande: 

"Fem år har gått sedan Boss for Leader och hiten Sponsored by Destiny. I åratal har de trogna fansen trånat efter nytt material från elektropoparna Slagsmålsklubben och plötsligt är det här – The Garage. Ett helt album står i ridån och redan i första singelsläppet Jake Blood hörs det att det är ett mörkare och hårdare SMK som återvänt."

Läs hela recensionen här.


Utöver Slagsmålsklubben är även kollegorna i Det Urbana Barnets Sorg, med musikern, skådespelaren och modellen Armand Mirpour i spetsen, klara för Rookiefestivalen. Armand Mirpour har kallats Sveriges nya pophopp och släppte i år sitt debutalbum Boy Will Sing For Direction Home. Men nu har han alltså lagt indiepopen på hyllan för att satsa mer åt det dansanta elektropophållet.

Rookiefestivalen sker i år 26-27 oktober.

ANNONCE