Nyhet

Luleåfestival avslöjar artister

Minus 30 Grader bokar till sig bland andra Moneybrother och Lorentz & Sakarias.

Idag släpps biljetter och artister till Sveriges nordligaste inomhusfestival Minus 30 grader i Luleå. Det är för sjätte året i rad som Kulturens Hus den 16 mars 2013 går av stapeln. En aktuell artister som det kommer lämnas plats åt på scen är Moneybrother som återvände till musikvärlden med nya skivan This is where life is nu i september. 37-årige Anders Wendin som han egentligen heter slog igenom för 10 år sedan med skivan Blood Panic och har sedan det släppt 6 album totalt. Det har gått 3 år sedan senaste Real Control släpptes och en hel del har hänt sedan dess. Artisten har bland annat provat lyckan inom matbranschen med en egen soppa och förvånade även många i musikbranschen genom att spela in den senaste skivan i en känd energidrycks studio.

En duo vars skiva föll GAFFA:s recensent Kristofer Hadodo på läppen och som dyker upp på Minus 30 grader är Lorentz & Sakarias. Om deras andra släppta skiva Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast som släpptes nu i november skrev han: Skivan är nästan våldsamt mörk men duon har en så trygg berättarstil att skivan mycket väl kan vara ens bäste vän när sista tuben rullar hem. Tonen passar perfekt i natten, beatsen tassar fram med precision och melodierna glittrar som de sista solstrålarna mot vattenytan. Läs hela recentionen här.

Festivalen har även bokat Alina Devecerski som gjort sig ett namn med debutalbumet Marathon och främst singeln Du måste flytta på dig. Elektropop-bandet Slagsmålsklubben dyker upp som bland annat innehåller ständigt aktuelle Frej Larsson som har sidoprojekten Maskinen, Far och Son och Offerprästens son. Andra bokade artister är Sibille Attar, Urban Cone & YOHIO. Fler artister tillkommer och programmet kommer i dagarna.


ANNONCE