Nyhet

The Black Keys på gång med nytt

”Vår plan är att ha det nya albumet klart i slutet av våren eller tidigare.”

The Black Keys trummis Patrick Carney avslöjar nu att ett nytt album kommer att släppas under 2013. I en intervju med CBS berättade Carney att han och bandets sångare, gitarrist och producent Dan Auerbach snart kommer att börja arbetet med en uppföljare till plattan El Camino från 2011.

– Vi ska börja arbeta med det nya albumet i januari och kommer att turnera lite mer under våren. Vår plan är att ha det nya albumet klart i slutet av våren eller tidigare. Då kan vi förhoppningsvis ta några månader ledigt och göra vanliga saker som att gå till sängs tidigt och gå upp tidigt, gå på promenader med hunden och sådant. Och så kommer vi förmodligen att vara tillbaka på vägen igen nästa höst ", säger trummisen.

The Black Keys släppte sitt senaste album El Camino 2011 och fick ett varmt mottagande av GAFFAs recensent Josefin Bagge som gav skivan fem stjärnor och skrev följande:


"El Camino låter som en vindbiten frack i öknen. Rått, smutsigt, hett och jäklig stilrent. Hela skivan känns som en femstjärnig show utan andningspauser. Kanske avtar konceptets intensitet aningen mot slutet, men det är helt enkelt för bra för klaga på. Att The Black Keys år efter år fortsätter spruta ut alster av den här kalibern är lite fantastiskt. Jag stämmer in med Mind Eraser, "Don't let it be over". Musikåret 2011 sparade ett av guldkornen till sist. "

Läs hela recensionen här.

ANNONCE