Nyhet

Dåliga vibrationer inom Beach Boys

Mike Love sparkar tre i gruppen mitt under pågående turné.

Beach Boys återförenades nyligen i samband med gruppens 50-årsjubileum. De passade då även på att spela in sitt första album tillsammans på 20 år. Nu har dock gruppen plötsligt upplösts igen. Mitt under den pågående turnén i England fick bandets huvudsakliga låtskrivare Brian Wilson, och de två andra originalmedlemmarna Al Jardine och David Marks, veta att de blivit ersatta.

I veckan meddelade Mike Love att gruppen kommer att fortsätta turnera men utan Brian Wilson och de två andra medlemmarna. De kommer att ersättas av inhyrda musiker och kommer att fortsätta under namnet Beach Boys, vilket Mike Love har vunnit rättigheterna till.

Brian Wilson uttalar sig om det inträffade:


– Jag är besviken och förstår verkligen inte varför Love inte vill turnera med oss andra. Vi har verkligen jätteroligt och det är ju vi som är The Beach Boys.

Al Jardine har startat en facebookgrupp som uppmanar Mike Love till att ändra sig, men Love, som tidigare stämt både Wilson och Jardine har låtit meddela att beslutet är slutgiltigt. Dock hävdar Love att han trots detta ändå vill samarbeta med Wilson och de andra på en uppföljare till skivan That's Why God Made The Radio, och påstår att det är stor skillnad på att spela in med dem och att turnera med dem.

Wilson, Jardine och Marks kommer att spela sina sista konserter under torsdag och fredag denna veckan.


ANNONCE