Nyhet

The Beach Boys och The National till ny svensk sommarscen

GAFFA.se – allt om musik

2020 kommer Skansen satsa hårt på spelningar. Sommarkväll Med… är en helt ny konsertserie som bjuder på en rad storheter.

– Vi är otroligt glada att få arrangera konserter på vackra Sollidenscenen med en otrolig panoramavy över Sommarstockholm. Det blir några sköna konsertdagar med god mat och dryck och ett gäng helt fantastiska artister, säger Kajsa Apelqvist hos arrangören FKP Scorpio i ett pressmeddelande.Först ut är The National och Albin Lee Meldau. Den förstnämnda akten är ett av vår tids största och mest hyllade indierockband. För närvarande är de aktuella med albumet I Am Easy To Find som kom tidigare i år och hyllades av GAFFA.

Albin Lee Meldau tog det svenska folket med storm i TV-programmet Så Mycket Bättre, men redan innan dess hade han haft en succéartad internationell karriär. 2016 slog debutsingeln Lou Lou och den från början egenutgivna EP:n Lovers ner som en blixt från klarblå himmel. Nästa år bjuder Albin på inte mindre än två nya album – ett på svenska och ett på engelska. Hans debutalbum fick hela 6 av 6 av GAFFAs skribent. Både The National och Albin Lee Meldau ser ni på den nya scenen 30 maj.


Efter den starten tar The Beach Boys över. Synonyma med Kalifornien, surf och good times har de amerikanska ikonerna skrivit in sig själva i historieböckerna som ett av samtidens allra största popband. Surfin’ USA, I Get Around, California Girls, Barbara Ann, Good Vibrations och Wouldn’t It Be Nice är bara ett axplock av legendarernas enorma musikkatalog, och konserten på Skansen kommer bli en oavbruten hitkavalkad, enligt samma pressmeddelande.

The Beach Boys består idag av låtskrivaren och frontmannen Mike Love tillsammans Bruce Johnston, Scott Totten, Brian Eichenberger, Christian Love, Tim Bonhomme, John Cowsill, Keith Hubacher och Randy Leago. Dessa herrar ser du på Solliden 17 juni.

Fler datum och artister tillkommer. Biljetter släpps 23 december kl. 10:00 via Eventim.se.

LISTA: Här är The Nationals bästa album


ANNONCE