Nyhet

Primal Scream släpper sofistikerad skiva

"Ganska psykedeliskt och gitarrdrivet"

Skottarna i Primal Scream är nu på gång med en ny platta och följer därmed upp 2008 års Beautiful Future. Skivan, som ännu saknar titel, blir deras tionde i ordningen och kommer enligt frontmannen Bobby Gillespie att innehålla "sofistikerade" produktioner och arrangemang. Skivan väntas komma i början av 2013. Gillespie förklarar vidare:

– Det är en rockskiva, fast med modern rock'n'roll. Ganska psykedeliskt och gitarrdrivet men vi använder gitarrerna på ett mer orkestralt sätt, inte som folk brukar göra när de gör rockskivor. Jag tycker att vi gör det på ett mer intressant sätt. Vi väver in gitarrerna tillsammans med andra, både akustiska och elektroniska instrument, för att hitta kärnan i vårt sound, berättar Gillespie för Q Magazine

Primal Scream bildades 1982 och skivdebuterade inte förrän fem år senare med albumet Sonic Flower Groove. Denna samt nästa, självbetitlade, skiva gick ganska omärkta förbi, men när bandet släppte sitt tredje album Screamadelica 1993 blev de förevigt inskrivna i musikhistorien med sin banbrytande korsning av musikaliska genrer.


ANNONCE