Nyhet

Sonic Youth släpper skiva

New Yorks oljudsmakare ger ut liveupptagningar från 1985.

Sonic Youth: fortsatt levande, tagit en paus eller en saga blott? Efter att gitarristen Thurston Moore och basisten Kim Gordon ifjol gick skilda vägar, efter 27 års äktenskap, försattes bandet i en osäker framtid.

Medlemmarna har dock jobbat vidare var för sig. Lee Ranaldo släppte i år en soloskiva och begav sig på turné. Thurston Moore besökte Way Out West i somras. Även Kim Gordon har sett världen tillsammans med den japanskamerikanska slagverkaren Ikue Mori och Steve Shelley har suttit bakom gruppen Disappears trummor.

I nuläget finns inga tankar om att Sonic Youth ska beträda studion på nytt, men en ny skiva är ändå i antågande. Måndag 12 november släpper gruppen ett livealbum. En skiva som spelades in på Smart Bar i Chicago i augusti 1985. Bandet var då mitt inne i en turné i förbindelse till albumet Bad Moon Rising, deras andra album. Spelningen på Smart Bar spelades in med ett fyraspårskassetband och innehåller i stort sett alla låtar från gruppens andra album, samt tidiga versioner av Expressway To Yr Skull, Secret Girl och Kat'n'Hat.


Det kommande släppet är mixat och mastrat av Sonic Youth och kommer att finnas på dubbelvinyl, cd och i digitalt format. Det släpps via bandets egna skivbolag Goofin' Records. Låtlistan är som följer:

1. Hallowe'en
2. Death Valley '69
3. Intro/Brave Men Run(In My Family)
4. I Love Her All The Time
5. Ghost Bitch
6. I'm Insane
7. Kat 'N' Hat
8. Brother James
9. Kill Yr Idols
10. Secret Girl
11. Flower
12. The Burning Spear
13. Expressway To Yr Skull
14. Making The Nature Scene

ANNONCE