Nyhet

Ane Brun samlar sig

Blandar gamla låtar med tidigare outgivet material på kommande släpp.

2003 släppte Ane Brun sin första platta Spending Time With Morgan. Sedan dess har hennes karriär rullat på och hon har blivit älskad för sin förmåga att skriva trallvänliga men också tyngre sånger. Med åtta studioalbum i bagaget släpper nu den norska artisten sitt samlingsalbum Songs 2003-2013. I ett pressmeddelande står det att lyssnaren kommer att bjudas på hela hennes register.   

– Samlingen återspeglar Bruns utveckling från de förtrollande men fragila sånger som byggde hennes tidiga rykte, till den komplexa känsla av drama som karakteriserar hennes senaste album It All Stars With One. Allt detta via allt mer äventyrliga arrangemang och en rastlös ambition att utforska nya musikaliska möjligheter som inte går att blunda för. Albumet har tagit ett decennium att göra och bekräftar Ane Brun som en kompromisslös och vital musikalisk röst.

Ane Brun berättar att hon redan i början av sin karriär kände att hon skulle fortsätta med musiken.


– Redan på ett tidigt stadium sa jag till mig själv att jag skulle fortsätta göra det här så länge jag tycker om det, sammanfattar Brun.

– Och det gör jag – mer än någonsin. Jag sitter fortfarande och plockar på min gitarr framför mina favorit-TV-serier eller med mitt morgonkaffe, precis som jag gjorde med Morgan för 10-15 år sedan. Och det fascinerar mig fortfarande, precis som det gjorde när jag skrev en av mina allra första låtar, Wooden Body någonstans kring år 2000 …

ANNONCE