Nyhet

De är nominerade till Musikförläggarnas Pris 2021

GAFFA.se – allt om musik

Idag offentliggörs de låtskrivare, kompositörer och textförfattare som är nominerade i Musikförläggarnas Pris 2021. Bland de som har chans att kamma hem årets priser finns Ane Brun, Myra Granberg, Mwuana, Daniela Rathana, Molly Sandén, Elias Kapari, Martin "Max Martin" Sandberg & Oscar Holter och Lova. Vinnarna utses på galan som äger rum på Grand Hôtel i Stockholm, 12 november.

Musikförläggarnas Pris 2021 delas ut till årets främsta musikskapare i kategorierna Årets kompositörÅrets textförfattareÅrets internationella framgångÅrets genombrott och Årets låt. Under 2020 släppte Ane Brun två album sprungna ur sorgen efter hennes fars bortgång, After The Great Storm och How Beauty Holds The Hand Of Sorrow. Nu är hon nominerad till både Årets kompositör och Årets textförfattare i Musikförläggarnas Pris 2021. Enligt juryns motivering får sorgen ett språk i låttexterna, samtidigt som musiken lyckas förmedla tröst och ljus.

– Jag är så stolt och glad för mina nomineringar i Musikförläggarnas Pris 2021! Mina två skivor som kom ut 2020 känns som ett stort och personligt arbete, och fyller en viktig plats i mitt skapande så långt. Och ingenting är bättre än att få bekräftelse på att det man har skapat kan kommunicera in i andras hjärtan och sinnen. Och det är en ära att får vara en del av Sveriges oerhört begåvade låtskrivarkår, säger Ane Brun i ett pressmeddelande.


Då coronapandemin gjorde att Musikförläggarnas Pris fick ställas in förra året, kommer pristagare från både 2020 och 2021 att utses och firas på galan på Grand Hôtel 12 november. De nominerade i varje priskategori för 2020 tillkännagavs förra hösten.

– Det känns nästan overkligt att Musikförläggarnas Pris blir av i år, och med en dubbelgala dessutom! Vi har sådana enorma talanger inom svenskt musikskapande, det känns viktigt att samlas och fira de senaste årens enastående verk och prestationer, säger Marit Woody, operativ chef på Musikförläggarna i ett pressmeddelande.

Juryns motiveringar till samtliga nominerade i Musikförläggarnas Pris 2021 finns att läsa på musikforlaggarna.se.


ALLA NOMINERADE I MUSIKFÖRLÄGGARNAS PRIS 2021 

Årets kompositör:
Ane “Ane Brun” Brunvoll
Elias Kapari
Myra Granberg
Sarah Klang, Theo Stocks & Kevin Andersson

Årets textförfattare:
Ane “Ane Brun” Brunvoll
Linda ”Miss Li” Karlsson
Lisa ”Moonica Mac” Brolander
Lova ”LOVA” Sönnerbo


Årets internationella framgång:
Alexander ”A7S” Tidebrink
Jonatan Gusmark & Ludvig Evers (Moonshine)
Martin "Max Martin" Sandberg & Oscar Holter
Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker

Årets genombrott:
Alexander ”Newkid” Ferrer
Anton Engdahl
Daniela ”Daniela Rathana” Sörensen
Oliver Frid

Årets låt:
Loverman (Mwuana) – Robin “Mwuana” Nyström, Jens Resch & Patrik Collén
Nån Annan Nu (Molly Sandén) – Victor Thell, Maria Smith, Molly Sandén & David Larsson
Save Your Tears (The Weeknd) – Martin "Max Martin" Sandberg, Oscar Holter, Abel “The Weeknd” Tesfaye, Jason Quenneville & Ahmad Balshe
Tystnar I Luren (Miriam Bryant & Victor Leksell) – Miriam Bryant, Victor Leksell & Elias Kapari


LÄS OCKSÅ: Way Out West styr upp med festival – i en spårvagn

ANNONCE