Nyhet

Gröna Lund bokar Grammisvinnare

”Grym närvaro och ett spännande scenspråk”.

Amanda Jenssen är klar för Gröna Lunds Stora Scen den 8 maj.

– Det som är så häftigt med Amanda Jenssen är att hon känns som en gammal musiksjäl. Utöver bra musik har hon dessutom en grym närvaro och ett spännande scenspråk, så det var inget svårt val att boka henne till Stora Scen när vi fick möjligheten, säger Kenny Mattsson som är programchef på Gröna Lund i ett pressmeddelande.

Idol-deltagaren, som har gjort karriär med sin jazz-hesa stämma, har sitt senaste album Hymns For The Haunted i ryggen. Albumet kom förra året och fick fem stjärnor av GAFFA. Recensenten beskrev skivan som lite mörkare än hennes tidigare verk.


"Nya skivan har en lite mörkare underton än tidigare och handlar om avslutade relationer som envisas med att spöka i hjärnan, både med mystik och dramatisk expression. Många tycker kanske att Jenssen lever i fel tid, men det är just det som bidrar till att hon istället blir ännu mer unik och rätt. Det är som om gamla avlidna jazz-och bluesartisters själar snurrat omkring henne och tillfälligt byggt små bon i hennes hjärta, som fått henne att skapa tidlösa melodier, vilka strömmar ut med full kraft, likt blodet från ett öppet sår." Läs hela recensionen här.

Gröna Lund har gjort klart med artister som Ulrik Munther, Ansiktet, The Sounds och Hästpojken.

ANNONCE