Nyhet

Way Out West släpper tre nya

Hyllade akter till Göteborg.

Phosphorescent, Mikal Cronin och Mount Kimbie är alla klara för Göteborg nu i sommar. Akterna spelar nämligen på Way Out West som är mellan 8-10 augusti.

Phosphorescent tog sin form under 2000-talet, men det var inte förrän skivan Aw Come Aw Wry släpptes som karriären började rulla igång på riktigt för Matthew Houcks. Senaste skivan Muchacho, fick fem stjärnor av GAFFA. Läs recensionen här.

Mount Kimbie består av Dom Marke och Kai Campos. Musiken som duon plockar fram kallas ofta för post-dubstep. Deras debutalbum Crooks & Lovers kom 2010, nästa album, Cold Spring Fault Less Youth släpps i maj.

Mikal Cronin skapar fuzzig psykpop och den självbetitlade skivan kom 2011. När han var och hälsade på Hultsfred förra året skrev GAFFA så här:

"Man får en känsla av att man deltar i ett sånt där Sex Pistolsögonblick, som de kommer göra dokumentärer om i framtiden, och där den minimala publikskaran kan stoltsera med att titulera sig själva "vi som var där". Och ni som inte var där, ni har mitt medlidande, för ni missade verkligen just Hultsfreds obestridligen coolaste akt. Sådana här band ska inte finnas på riktigt, bara på film eller i en utstuderad dagdröm."

Sedan tidigare har Way Out West gjort klart med akter som The Knife, Local Natives, Kendrick Lamar och Neil Young.

Biljetter kan du köpa via GAFFA.se/live

ANNONCE