Nyhet

Dödsfall under supergrupp-spelning

Läs bandets kommentar om det inträffade.

Det var på Kings Of Chaos spelning i Asuncion, Paraguay den 27 november som en av åskådarna, en 18-årig man, drabbades av hjärtstillestånd och senare avled.

På bandets Facebook-sida beklagar Kings Of Chaos, med Matt Sorum i spetsen, det inträffade och tillägnar konserten till den avlidne Bruno Vincente Amarals minne.

Kings Of Chaos är ett projekt som Matt Sorum, tidigare trummis i Guns N' Roses, tidigare i år drog igång. Tanken är att det ska vara ett turnerade band bestående av en kärngruppmusiker och ett antal inhoppande gästartister. Bandets katalog ska utgöras av låtarna från de medverkande musikernas tidigare karriärer.


Idén bygger på förra årets Rock N' Roll All Stars, också det med Sorum som takthållare men denna gång med en annan sammansättning.

Sorum är inte den enda forna Guns N' Roses-medlemmen, även Slash, Duff McKagan och Gilby Clarke finns i uppställningen. Förutom dessa prominenta rockers ingår också Glenn Hughes (Deep Purple), Corey Taylor (Slipknot), Steve Stevens (Billy Idol), Myles Kennedy (Alter Bridge) och Joe Elliott (Def Leppard) i bandet.

Premiärspelningen skedde på Stone Music Festival i Sydney, Australien den 20 april i år.


Den 18:e november skedde den enda spelningen i Nordamerika på Avalon i Los Angeles. Därefter var bandet inbokade för två gig, ett i Mexico City och ett i Paraguay. Tyvärr fick spelningen i Paraguay ett tragiskt slut.

ANNONCE