Nyhet

First Aid Kit tillbaka i studion

Duon även aktuell för prisutdelning och festival.

First Aid Kit är tillbaka i studion. Det skvallrar duons Facebook-sida om, där ett foto på en uppmickad, gitarrplockande Klara Söderberg åtföljs med texten "Back in the studio again #firstaidkit".

First Aid Kits förra skiva Lions Roar kammade hem GAFFA-Priset 2012 för Årets Album. Då sa systrarna att de ville in i studion så snart som möjligt, planer var det inte brist på.

– Vi vill prova nya saker i arrangemangen och nya instrument, och jag vill öva på att spela piano och gitarr och utveckla det, sa Johanna Södeberg.


Bandet är också aktuellt för att dela ut Nordic Music Prize nästa år, ett pris som First Aid Kit förärades förra gången. Som om inte det vore nog ska även en spelning rivas av på branschfestivalen By:Larm, där Nordic Music Prize delas ut.

By:Larm äger rum i Oslo den 26 februari till den 1 mars 2014 och under den tiden anordnas även ett antal seminarium. I år gästar bland annat Vince Clarke (Depeche Mode, Erasure) och Simon Halliday, VD på etiketten 4AD, festivalen för att hålla föredrag.

Nordic Music Prize utdelas uteslutande med hänsyn till ett albums kvaliteter. En nationell jury väljer ut 25 album från sitt land, sedan röstar ett 100-tal personer inom musikbranschen fram tio album. Därefter sätts en topp tolv-lista samman bestående av samtliga nordiska plattor. Dessa tolv skivor bedöms sen av en internationell jury.


ANNONCE