Nyhet

Fler band till STHLM Fields

Nya festivalen bokar svenskt, franskt och amerikanskt.

I onsdags kom meddelandet om att Live Nation nästa år startar en endagsfestival mitt i Stockholm på Gärdet som går under namnet STHLM Fields. Samtidigt avslöjades de två första banden som skulle spela: Metallica och Slayer.

Nu släpper Live Nation ytterligare tre bokningar, Ghost, Gojira och Mastodon sluter upp till den 30 maj nästa år.

Ghost är det svenska metal-bandet som är lika mystiska som bandnamnet antyder. Just nu är bandet ute på en Norden-turné med några datum kvar, kolla här. Bandet har hyllats av James Hetfield, från Metallica så det blir säkert ett kärt återseende för banden, i ett Stockholm som håller på att slå ut i sommar dessutom.


Gojira leds av bröderna Joe och Mario Duplantier. Bandet har med sin death metal skakat om hemstaden Bayonne, Frankrike i dess grundvalar sedan 90-talet. Bandet fick i början på 2000-talet byta namn efter hot om rättsliga åtgärder, så gruppen blev Godzilla. Samma år släpptes hyllade albumet Terra Incognita som satte bandet på kartan och ett intensivt turnerande inleddes, bland annat tillsammans med Metallica.

Mastodon bildades 1999 efter att Brent Hinds, Troy Sanders, Bill Kelliher och Brann Dailor träffades på en High on fire-spelning. 2006 kom bandets tredje album Blood Mountain som brukar ses som deras stora kommersiella genombrott. Även Mastodon har turnerat med Metallica, men också med Slayer.

Det verkar kunna bli en ordentlig fest med gamla vänner den 30 maj.


STHLM Fields siktar på 50 000 besökare och ytterligare akter ska tillkomma då målet för festivalen är sju till åtta akter ska spela.

Biljetterna till STHLM Fields släpps den 10 december.

Köp dina biljetter via GAFFA.se/live.


ANNONCE