Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GAFFA tipsar om Brooklyn-rappare, gratis-spelning och hård avslutning på året.

Alice Boman

I want you more than I need you, and I need you so bad. Så inleds Alice Bomans första singel Waiting, som släpptes förra året. Man behöver nästan inte skriva mer än så. Vi vill ha Alice Bomans musik, vi behöver Alice Bomans musik. Och på fredag spelar hon i Göteborg, alldeles gratis. Det kan knappast bli bättre.

Fredag – Göteborg, c/o Hak. 


Silvana Imam

Hon har rest land och rike runt efter den hyllade EP:n När Du Ser Mig Se Dig – som tog sin in på GAFFA-redaktionens topp 10-lista över årets plattor – och turnerandet fortsätter under nästa år. Det blir även ett nytt EP-släpp. Så när rapparen nu avslutar 2014 med två spelningar hoppas vi på såväl gamla favoriter som nya bangers. Upp med näven och in folkmassan nu gott folk.

Fredag – Stockholm, Debaser Strand.


Lördag – Malmö, Babel. 

Joey Badass

Brooklyn-rapparen, som tillhör kollektivet Pro-Era, imponerade stort på GAFFA:s recensent under Way Out West i somras. Inte konstigt då att vi ser fram emot hans spelning på lördag. Att det blir material från såväl mixtapes som album förväntar vi oss – men i och med att ett nytt album släpps i början på nästa år hoppas vi såklart även på sånt vi inte hört tidigare.


Lördag – Stockholm, Debaser Strand.

Lykke Li

Vi har tipsat och tipsat om den här spelningen. Nu gör vi det en sista gång – även om det ser mörkt ut för de som saknar biljett. Det har nämligen varit utsålt sedan länge, och inget konstigt med det. Gör Lykke en enda Sverigespelning på hela hösten, vintern, på hemmaplan i Stockholm så vore det högst märkligt om det inte var slutsålt.


Tisdag – Stockholm, Circus. 

Andra intressanta spelningar: 

Amaranthe


Lördag – Örnsköldsvik, Brux.

Truckfighters

Fredag – Göteborg, Musikens Hus.


Makthaverskan

Fredag – Linköping, L´orient 

Spiders


Fredag – Göteborg, Pustervik.

Markus Krunegård

Fredag – Lund, Mejeriet.


Docenterna

Lördag – Göteborg, Nefertiti. 

Alaska + Parham


Lördag – Stockholm, Kägelbanan.

Method Man & Redman

Söndag – Stockholm, Berns.


Talib Kweli

Måndag – Malmö, KB.

Meshuggah


Måndag – Umeå, Scharinska.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE