Nyhet

Musikhjälpens eldsjälar

✔ Öppningsakten ✔ Insamlingsaktiviteter ✔ Bilder från glasburen – kolla in rubbet här.

Ikväll klockan 21.30 låses glasburen och Musikhjälpen för 2013 är igång. Trion Emma Knyckare, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer är årets programledare och ska guida lyssnarna och tittarna genom veckans digra program som sparkas igång med musik från Veronica Maggio.

Hållpunkterna fram till söndag finns på Musikhjälpens hemsida, bland annat ska Arvingarna, Bombus, Syster Sol, Niklas von Arnold, Petter, The Sounds och Oskar Linnros titta in i buren för att lira lite musik.

Som tidigare år har allmänheten även detta år varit aktiva i att planera aktiviteter runt om i landet i syfte att samla inte pengar. Bland de många projekten finns allt från fysträning i utbyte mot donation till virkning.


GAFFA stoppade ner näven i aktivitetssäcken och drog upp en knapp handfull sköna initiativ.

I Lund på Kulturkrogen kommer en gala anordnas på lördag med ett flertal rockband och komiker som underhållning, inträdet kommer skänkas till Musikhjälpen och det hela sätter igång 23.00.

I Stockholm har minifestivalen Smör, Synthpop & Kärlek beslutat att donera 10 kronor för varje festivalbesökare som är där för att titta på bland annat Lustans Lakejer och Garbo STHLM. Festivalen pågår under lördag-söndag.


I Göteborg håller Rockfoto hov hela veckan på Kastello. Spelningar, auktioner, lussestafett, dryck och tilltugg utlovas. Evenemanget pågår alltså hela veckan lång med olika aktiviteter, allt gratis i utbyte mot donation.

Det sista initiativet kommer från Örebro. På stadens gator och torg kommer roller derbylaget Nerike Knockouts befinna sig för att samla in pengar. Verkar farligt men det är ju för en god sak.

Musikhjälpen pågår fram till på söndag och både radio och TV sänder ifrån glasburen som står på Gustav Adolfs tog, Göteborg. I år ligger fokus på mödradödligheten i världen med temat "Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet".


Kolla in ett bildgalleri från dagens pressträff i glasburen.

ANNONCE