Nyhet

Se klassiska intervjuer med Kent

Varför dissar gruppen svenska journalistkåren? Här är fyra anledningar.

Idag sker den första #Kentfest, festivalen som hålls i Göteborg men också i Stockholm. Innan du drar mot Ullevi kan du alltid förpeppa med några mer eller mindre klassiska intervjuer med gruppen. Och för dig som undrar varför Kent inte längre är så villiga att göra intervjuer ... ja, du kanske finner svaret någonstans i klippen här nere.

"Nu låter du som en dagisfröken" (Aftonbladet, 2010)

Dessa "hur känns det"-intervjuer, stooor suck. Grammis 2010 och Kent blir intervjuade efter att ha kammat hem två statyetter. Sami Sirviö pratar om att de tappade ett pris i golvet varpå intervjuaren häver ur sig ett nedlåtande "gjorde niee?!". Martin Sköld reagerar som sig bör och efter det går väl den här intervjun stadigt utför.

Kent Buy Me Love (ZTV, 1999)

Toppen på ZTV har gjort många skämskuddeintervjuer. Här är en av dem. Cirka en minut in har intervjuaren fått för sig att Markus Mustonen och Harri Mänty ska tycka till om andra Kent-profiler, som Robinson-Kent (Harri Mänty svarar "Josh"???) och låtar som Kent Buy Me Love (suck). Genomlid skiten:

Peter Siepen möter Kent (ZTV 1995)

I en märkligt steril miljö (känns som att bandet blir intervjuat i en aula) försöker Peter Siepen få ut så mycket som möjligt av bandet. Det går väl sådär men de är medgörliga i alla fall – och beredda på att kritikerna snart ska börja såga.

Sami får näsblod (SVT, 1998)

Det här är väl egentligen den mest klassiska Kent-intervjun. Inte för att medlemmarna är dryga (de är faktiskt på riktigt gott humör, där de sitter i favoritrestaurangen i Eskilstuna). Inte för att frågorna är genomusla. Nej, helt enkelt på grund av att Sami Sirviö plötsligt sitter med en stor papperstuss uppstoppad i näsan. Killen har fått näsblod. "Det är svårt att ta mig seriöst", är det sista man hör Sami säga i intervjun och så är det ju. Mycket underhållande.