Nyhet

Avslöjar albumtitel via mystisk annons

Vampire Weekend smyger ut information till New York Times läsare.

Vi vet sedan tidigare att amerikanerna i Vampire Weekend släpper nytt 7 maj. Nu kan vi också ha fått klarhet i det kommande albumets titel.

Pitchfork skriver om att det i dagens New York Times är publicerat en mindre annons med texten "Modern Vampires Of The City May 7, 2013". Om man bara skriver ut versalerna blir det MVOTC. Alltså samma bokstavskombination som Vampire Weekend postade på sin twitter för cirka två veckor sedan. Så där har vi antagligen titeln på Vampire Weekends kommande fullängdare: Modern Vampires Of The City.

Frontmannen Ezra Koenig har, i en intervju med Q, sagt att den nya skivan låter mörkare och mer organisk och att det känns som om den avslutar en trilogi.


− Den känns verkligen som det tredje kapitlet i en bok. Vi skapade ett par karaktärer på den första skivan, några av dem är verkliga människor och andra är oss själva, så det har inte varit svårt att följa deras utveckling och förstå vilka problem de ställs inför och se hur deras liv har förändrats.

Koenig förklarar också att det snabba flödet på internet är ett skäl till den treåriga klyftan mellan den nya skivan och deras senaste Contra.

− Något nytt kommer ut och det bildas en hysteri men sedan lägger det sig väldigt fort, förklarar han för Q. Du kan få ett eller två år baserade på vad som fungerar för tillfället men efter det är du bara så bra som dina låtar.


UPPDATERAT: Vampire Weekend har nu officiellt gått ut med titeln Modern Vampires Of The City, men också låtlistan till majsläppet som ser ut som följer:

01 Obvious Bicycle
02 Unbelievers
03 Step
04 Diane Young
05 Don't Lie
06 Hannah Hunt
07 Everlasting Arms
08 Finger Back
09 Worship You
10 Ya Hey
11 Hudson
12 Young Lion

ANNONCE