Nyhet

"Nästa album kommer att vara väldigt speciellt”

Imorgon spelar The Darkness på Trädgårn i Göteborg. GAFFA snackade exklusivt med sångaren Justin Hawkins om konserten och kommande material.

The Darkness håller redan på med material till en kommande uppföljare, det är första gången som gruppen försöker sig på en skrivandeprocess under turné. Och enligt sångaren Justin Hawkins går skrivandet fortare än de kunnat tänka sig och idéerna till uppföljaren flödar fritt i turnébussen.

Så sent som förra året gav The Darkness ut sin efterlängtade Hot Cakes-skiva, efter ett långt uppehåll. Men det brittiska bandet var långt ifrån nöjda med alstret och nu vill de återgå till den tanke de hade på debuten.

– Första skivan gjorde vi det vi kände för och andra albumet gjorde vi det vi trodde vi borde göra och på det tredje så gjorde vi det som vi trodde att fansen ville ha. Men på nästa album är vi tillbaka till det vi vill göra, säger Hawkins.

På kommande skivan kommer bandet inte att göra någon vidare ansträngning för att få höras på radion eller för den delen skriva för några kommersiella syften. De kommer istället att utvidga sina vyer, testa på nya erfarenheter och våga i ett allt större perspektiv än tidigare, menar Hawkins.

Men att skivan kommer att vara en The Darkness-skiva råder det inga tvivel om. De kommer förutom att inkludera sina klassiska influenser, plocka in folkigare och mer medeltida aspekter och förgylla det med vad som idag är känt som The Darkness-soundet. Men exakt när fansen får uppleva nytt material är oklart.

– Om det fortsätter så här så kommer det hela att gå fort. Vi hoppas kunna få ut mer inom en snar framtid. Jag tror att nästa album kommer att vara väldigt speciellt. Det är något med skrivandet just nu som är otroligt rent.

The Darkness spenderade tiden efter Hot Cakes med att resa runt i världen tillsammans med världsstjärnan Lady Gaga och fick uppleva nya platser och arenor världen över. Just nu befinner sig bandet ute på sin egna turné som alltså når Göteborg på fredag.

– Det är ett fantastiskt land och vi ser verkligen fram emot konserten. Det är alltid ett nöje att spela inför svenska fans. Jag hoppas att alla kommer ha en riktigt härlig kväll!

ANNONCE