Nyhet

Stor blues-ikon död

En av bluesens största har gått bort - blev 75 år gammal.

Blues-ikonen Magic Slim var en av de viktigaste nyckelpersonerna inom traditionell Chicago-blues som artist, bandledare och inspirationskälla. Han var frontfiguren i The Teardrops som kallades för det sista riktiga Chicago Blues-bandet tack vare sitt autentiska ljud. The Teardrops har bland annat vunnit utmärkelser inom Blues-musiken, senast 2003 vann bandet pris för Blues Band Of The Year. 

Magic Slim blev legendarisk med sin speciella gitarr och sångteknik och var en stor underhållare på scen med sin intensiva stil som varumärke. Efter att Pearl Jam-sångaren Eddie Vedder såg Magic Slim uppträda blev han inbjuden att öppna för en av Pearl Jams konserter i Chicago. 
Slim debuterade med en rad singlar som kom ut i mitten på 60-talet och spelade in sin debut 1971 på ett franskt skivbolag. Han bytte skivbolag 1990 till Blind Pig Records och gav där ut hela tio album varav hans senaste och sista blev 2012 års Bad Boy som visade att trots sin ålder, kunde ikonen leverera. 

Ägaren av Blind Pig Records, Jerry Del Giudice sa följande om Magic Slim:


"Magic Slim var hjärtat och själen. Det var Magic Slim och killar som honom med sin musik som inspirerade oss att starta företaget i första hand.". 

ANNONCE